Ergonomisk kontorsstol: Vad är det och varför behöver du en?

Ergonomisk kontorstol: Hvad er det, og hvorfor har du brug for en?

En ergonomisk kontorstol er skabt til at kunne justeres efter dine egne behov og er til dig, der ikke ønsker, at kroppen skal påvirkes af længerevarende statisk siddestilling.

Ergonomisk kontorstol: Hvad er det, og hvorfor har du brug for en?

I dag bruges kontorstole på de fleste arbejdspladser og i hjemmet. Den største forskel på en almindelig stol og en kontorstol er, at den har den funktion at kunne dreje sædet. Men så har vi også et andet aspekt — ergonomi.

En almindelig enkel stol eller kontorstol kan ikke tilbyde fleksibel siddestilling i forhold til en ergonomisk kontorstol. En ergonomisk kontorstol giver brugeren fleksibel siddeplads, hvor individuelle behov ikke overses.

Ergonomisk kontorstol er en investering i sundhed


Det er vigtigt at have en komfortabel og ergonomisk kontorstol for at forebygge belastningsskader.

Ved lange arbejdstider som fx kontorarbejde, hvor du kun sidder monotont og statisk foran en computer det meste af tiden, vil det gå ud over dit helbred på længere sigt.


En ergonomisk kontorstol giver mulighed for aktivt at sidde, hvor din krop får lov til at bevæge sig fleksibelt efter sin egen naturlige bevægelsesfunktion. En kontorstol med ergonomi giver kroppen mulighed for at være mobil og låser ikke kroppen fast i et forceret bevægelsesmønster.

Sundhedsmæssige fordele ved ergonomiske kontorstole er, at de er designet til at holde ryggen ret, mindske risikoen for fysisk ubehag og skabe naturlig blodcirkulation i kroppen. Som for eksempel er en perfekt kontorstol til den stillesiddende.


Derudover kan du med den rigtige kontorstol fokusere bedre på dine opgaver i stedet for at tænke på din arbejdsstilling. Da dine tanker kan begynde at vandre, når du sidder ubehageligt, eller du føler smerter i nakke eller skuldre. Disse øjeblikke distraherer fra dit arbejde, og hvis de kan reduceres, øges din produktivitet også.

tre ergonomiske kontorstole på et kontor omkring et skrivebord

Wulff Beltton har en kontorstol til alle

Hos Wulff Beltton er vigtigheden af ​​ergonomi en hjørnesten i sortimentet, og derfor tilbydes der kun kontorstole, som er behagelige at sidde i i løbet af en hel arbejdsdag. Der tilbydes et bredt sortiment, hvor du kan vælge mellem forskellige modeller, farver og funktioner.


Funktioner at se efter i en ergonomisk kontorstol

Det er vigtigt at have en kontorstol, der kan justeres, fordi du ønsker, at stolen skal kunne tilpasses dine behov. Derfor er det vigtigt med en kontorstol, der kan justeres i højden og dybden, et ryglæn, der følger ryggen og et armlæn, der kan justeres i både højde og bredde.

Der er også mulighed for at vælge lændestøtte og forskelligt materialebetræk alt efter smag. Vælg for eksempel mesh i ryglænet for bedre luftcirkulation.


Forskellige typer stole

Wulff Beltton har forskellige typer stole i sortimentet til forskellige arbejdsmiljøer. De kan vælges mellem arbejdsstole, der er designet til arbejdspladser som industrier eller laboratorier. Disse stole er tilpasset til hårdere arbejdsmiljøer. Sortimentet har også mere traditionelle skrivebordsstole og kontorstole til hjemmet eller kontoret. Eller variere til en kontorstol, der tilbyder en aktiv siddende balancestole og sadelstole.


Hvordan vælger du den rigtige kontorstol til dig?

Der er mange faktorer at overveje, når du skal vælge den rigtige kontorstol. Hovedspørgsmålet er, hvor mange timer du sidder i løbet af en arbejdsdag. Når du sidder i timevis, gør den rigtige stol en stor forskel. For sidder du meget ned, har du brug for en mere avanceret ergonomisk kontorstol, der får dig til at føle dig godt tilpas og sidder korrekt i lange arbejdsdage. Sidder du færre timer om dagen, vil en enklere kontorstol med færre funktioner være nok. Du kan læse mere vejledning om siddetid i den følgende artikel Kontorstolsguide .

vælg den rigtige kontorstol

Budget

Budgettet er naturligvis et aspekt, du altid regner med i købsprocessen. Så det er selvfølgelig vigtigt at vælge en ergonomisk kontorstol efter dine præferencer og vejeomkostninger. Den dyreste stol behøver ikke at være den bedste og den billigste behøver ikke at være den dårligste, men valget bør fokuseres på stolens formål . Det er kontorstolens formål, der afgør, hvad der er den bedste kontorstol for dig.

Det vil sige, at valget af den bedste kontorstol afhænger af dit formål. Har du brug for at sidde og arbejde i timevis eller har du et arbejde, hvor siddetiden er mere begrænset. Det er et andet aspekt at tage højde for.

3 overvejelser før du køber en kontorstol

Før du begynder at gennemse udvalget, anbefaler vi, at du overvejer følgende 3 punkter.

  • Hvor længe sidder du i løbet af dagen?

Jo længere du sidder, jo vigtigere er det at have en bedre stol.

  • Hvilke funktioner ønsker du?

  • Sammenlign tidligere kontorstole, du har siddet på? Hvad satte du pris på, og hvad kunne du lide mindre?

Det er godt at få en fornemmelse af, hvad du leder efter? Har du nu tænkt over pointerne? Fedt, så er det tid til at begynde at gennemse udvalget i henhold til disse kriterier.


Prøv kontorstolen

Ikke sikker på, om kontorstolen er den rigtige for dig? Intet problem, Wulff Beltton giver mulighed for at låne stolen i 14 dage og teste den først. Det er vigtigt, at du og kontorstolen er et godt match. En utilfreds kunde betaler ingen af ​​parterne. Du kan også besøge et af Wulff Belttons showrooms i Nyköping, Stockholm, Gøteborg, Nässjö eller Malmø.


Vedligeholdelse af din kontorstol

Når du investerer i en kontorstol af høj kvalitet, vil du gerne være sikker på, at den holder i årevis. Det betyder, at du skal passe ordentligt på din stol for at sikre, at den bliver ved med at se godt ud og holde længe. Ved jævnligt at underholde og rengøre din kontorstol, holder du den ren og som ny.


En kontorstol bruges dagligt og skal derfor muligvis rengøres med jævne mellemrum. Et stolesæde lavet af stof anbefales at blive støvsuget, da snavs uundgåeligt vil sætte sig i stoffet.

støvsugning af stoffet på kontorstolen

Vær opmærksom på, at hvis stofbetrækket kan tages af, kan du tjekke, om det kan komme i vaskemaskinen, men mange kontorstole har ikke den funktion. Hvis betræk ikke kan vaskes, kan det være godt at have møbelrens lige ved hånden, hvis der skulle opstå en plet.


Med læderindtræk er det samme procedure at støvsuge og holde stolen ren for snavs. Bare vær forsigtig med det rengøringsmiddel du bruger, da læder er et følsomt materiale.


Hvis du ikke passer på din kontorstol, kan de bevægelige dele blive træge eller helt stoppe med at fungere. Du renser hjulene ved først at tage dem af stolen. Føler du, at kontorstolen bevæger sig trægt, er det nok nok at blæse det snavs væk, der har samlet sig omkring hjulene. Hvis stolen stadig ruller trægt, kan det være nødvendigt med noget smøremiddel.

Inden du går i gang med rengøringen, er det vigtigt, at du gennemgår rengøringsvejledningen til netop din kontorstol. Så du ikke beskadiger polstring, hjul eller andre komponenter. Hvis du ikke er sikker, så tag ikke en chance! Du kan altid maile og spørge det firma, du har købt stolen af, hvad de anbefaler. Alternativt kan plejeråd normalt findes på mærkets hjemmeside.


Tænker du på, hvordan du sidder?

Når du sidder i kontorstolen, så mærk godt efter. Sidder du behageligt? Alle, der har et stillesiddende arbejde foran en computer, risikerer at få nakke- og rygproblemer på grund af dårlig siddestilling. En god ergonomisk kontorstol eller arbejdsstol kan forhindre dette, hvis den er indstillet korrekt.


Det er vigtigt at have den rigtige siddestilling, fordi du vil bruge mange timer på at sidde i din kontorstol. For hvis du sidder i en stol, der ikke er tilpasset dig, kan det medvirke til skader. En ergonomisk kontorstol har forskellige håndtag. Drej de forskellige håndtag, mens du sidder, og mærk, hvad de gør for dig. Juster f.eks. sædet til for, bag, side eller højde. Det er vigtige bevægelser for at justere din kropsholdning, da vægten altid skal være jævnt fordelt.

Tænker du på, hvordan du sidder?


Sid oprejst på kontorstolen


  • Juster højden på din kontorstol
  • Du skal sidde, så du har en 85-90 graders vinkel i dine ben, hvilket betyder, at dine knæ skal være på linje med dine hofter (eller lidt under). Fødderne skal være helt på gulvet, de skal ikke dingle i luften. Sørg også for at fordele vægten jævnt.

  • Underarmene er placeret i en vinkel på 90 grader
  • Underarmene skal naturligt hvile mod bordpladen i en vinkel på 90 grader, og skuldrene skal være afslappede. Hvis du har armlæn, så sørg for, at du nemt kan komme tæt på skrivebordet uden at støde ind i. Sørg for at hvile dine underarme på armlænet på linje med dine over- og underarme.

  • Juster sædedybden
  • Sørg for at sidde længst mod stoleryggen, så du har et så stort siddeområde som muligt. Du skal dog have en margin på et par centimeter mellem knæfolden og sædehynden, ellers mindsker du blodcirkulationen i benene.

  • Indstil kropsvægt
  • Frakobling af det synkrone sving betyder, at ryglæn og sæde ved frakobling samtidig følger kroppens bevægelser. Indstil nu din kropsvægt. Hvis du er en mindre person, skal du have mindre modstand, og hvis du er en større person, skal du have mere modstand på gyngen. Tjek at funktionen er indstillet korrekt i tilfælde af at du forsøger at læne dig frem, ryglænet skal følge med og give dig let støtte.

  • Lændestøtte skal placeres i lænden
  • Hvis du har en lændestøtte, så sørg for, at den sidder, hvor den skal – i lænderyggen og støtter. Placer den i krogen af ​​din ryg, hvis du kan justere lændestøtten, så sørg for at have pumpet den op efter dit behov.


    Hvis du har fulgt disse trin, bør du sidde behageligt på dette tidspunkt. Du er altid velkommen til at kontakte Wulff Beltton, hvis du har brug for hjælp.

    Invester i en ergonomisk kontorstol

    En ergonomisk kontorstol er skabt til at kunne tilpasses dine egne individuelle behov og er til dig, der ikke ønsker, at kroppen skal påvirkes af længerevarende statisk siddestilling.

    At sidde på en ergonomisk kontorstol af god kvalitet handler ikke kun om komfort. En kontorstol med ergonomi er en investering i dit helbred på både kort og lang sigt. Du har måske ikke ondt i dag, men i det lange løb vil din krop og dit helbred takke dig.

    Derudover vil du kunne fokusere på dit arbejde i stedet for at tænke på, hvor ubehageligt du sidder. Så en god ergonomisk kontorstol øger også din produktivitet.